За поредна нелоялна практика на мобилен оператор, съобщава читател на TrafficNews. Прочетете

...
За поредна нелоялна практика на мобилен оператор, съобщава читател на TrafficNews. Прочетете
Коментари Харесай

Пловдивчанин се оплака от нова нелоялна практика на мобилен оператор

За поредна нелоялна процедура на мобилен оператор, оповестява четец на  TrafficNews. 
Прочетете още
По независещи от него аргументи на пловдивчанина се постанова да приключи контракта си за телевизия и интернет. Отива в офис на съответния мобилен оператор, с цел да си върне техниката – два телевизионни приемника и един рутер, и надлежно да заплати наказателна клауза поради авансово преустановяване на контракта.

При посещаване читателят е поискал незабавно да заплати сумата, която е в размер на три месечни такси. Също по този начин настоял да върне оборудването.  Служителката е декларирала, че неустойката ще излезе в последваща фактура след към месец, а оборудването не го желаят и не е нужно. Въпреки това той е решил да резервира оборудването, ако решат да си го вземат назад.

След месец читателят заплаща нужната сума и взема решение, че договорът е завършен и за двете страни. Не се случва тъкмо по този начин – три месеца по-късно той получава фактура на стойност 430 лв..

От диалога с оператор излиза наяве, че начислената такса е поради невърнато съоръжение.

„ Обясняваме, че в магазина им са отказали да го одобряват и са споделили, че не е нужно връщане. Операторът ни дава отговор, че " системата " им тогава не си го е желала, само че към днешна дата към този момент си го желае. Вариантите са или да го върнем, или да го заплатим - за 430лв. ”

Според мнението на читателя това е умишлено измислена скица за безпричинно обогатяване, тъй като операторът разчита, че откакто чиновник в офис съобщи, че не е нужно връщане и не одобри електрониката, всеки човек би я изхвърлил. Писмено също не е било декларирано, че отхвърлят да одобряват техниката.

„ Едва ли някой би пазил нещо излишно и непотребно, което не може да бъде употребявано даже. И те се възползват от това, след 3 месеца да го изискат или да го таксуват 430лв., което е неведнъж над цената му за ново, а то към този момент е използвано с години. ”

Целта на разказът му е да предизвести повече хора за лъжливата скица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР